Fasolka po bretońsku
Jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Pyszny obiad zawierający białą fasolę, kiełbasę i boczek, a to wszystko zanurzone w sosie pomidorowym. Swój domowy smak zawdzięcza użytym przy jej produkcji naturalnym przyprawom.
Indeks: 15700
Waga: 300g
Wyrób garmażeryjny z wieprzowiną
SKŁADNIKI:
woda, fasola biała 19%, kiełbasa 23% (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, substancja konserwująca – azotyn sodu, przeciwutleniacz – izoaskorbinian sodu, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy), boczek wędzony 6,5% (boczek wieprzowy, woda, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu, przeciwutleniacz – izoaskorbinian sodu) koncentrat pomidorowy 5,5%, cebula, mąka pszenna (GLUTEN), przyprawa do zup i potraw (woda, sól, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, aromaty), jarzynka (sól, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, suszone warzywa, cukier, przyprawy naturalne.
Produkt może zawierać soję, gorczycę, gluten, seler, mleko (łącznie z laktozą).
Przechowywać w temperaturze 0 - 8°C.
Po otwarciu opakowania produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w całości do 24 godzin.
Wartość odżywcza | w 100g |
Energia (kJ) | 434 |
Energia (kcal) | 104 |
Tłuszcz (g) | 3,7 |
- w tym kwasy nasycone (g) | 1,4 |
Węglowodany (g) | 10,2 |
- w tym cukry (g) | 2,0 |
Białko (g) | 5,6 |
Sól (g) | 0,9 |