Fasolka po bretońsku

Jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Pyszny obiad zawierający białą fasolę, kiełbasę i boczek, a to wszystko zanurzone w sosie pomidorowym. Swój domowy smak zawdzięcza użytym przy jej produkcji naturalnym przyprawom.

Indeks: 15695

Waga: 400g (maszyny vendingowe 300g)

Wyrób garmażeryjny z wieprzowiną

SKŁADNIKI:
woda, fasola biała 19%, kiełbasa 23% (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, substancja konserwująca – azotyn sodu, przeciwutleniacz – izoaskorbinian sodu, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy), boczek wędzony 6,5% (boczek wieprzowy, woda, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu, przeciwutleniacz – izoaskorbinian sodu) koncentrat pomidorowy 5,5%, cebula, mąka pszenna (GLUTEN), przyprawa do zup i potraw (woda, sól, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, aromaty), jarzynka (sól, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, suszone warzywa, cukier, przyprawy naturalne.

Produkt może zawierać soję, gorczycę, gluten, seler, mleko (łącznie z laktozą).

Przechowywać w temperaturze 0 - 8°C.

Po otwarciu opakowania produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w całości do 24 godzin.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Wartość odżywczaw 100g
Energia (kJ)434
Energia (kcal)104
Tłuszcz (g)3,7
- w tym kwasy nasycone (g)1,4
Węglowodany (g)10,2
- w tym cukry (g)2,0
Białko (g)5,6
Sól (g)0,9